Blog
TÜRKİYE''NİN HER YERİNE HİZMET VERİYORUZ.
0216 909 12 80 SES YALITIM MERKEZİ
aksa ses yalıtımı

Akustik Yalıtım Yankı Ses Düzenleme

akustik yalıtımAkustik yalıtım ortamdaki sesin emilimini sağlayarak ses performans ve kalitesini arttırmak için uygulanan malzemeler ile yapılmaktadır.  Yankı engelleme, eko gibi ses problemlerini gideren malzemeler kullanılmaktadır. Odalar için en iyi akustiği yaratma daima inşaatta en önemli sorunlardan birisi olmuştur. Alanın düşünülen kullanım maksadına bağlı olarak tavana farklı gereksinimler uygulanmaktadır. İhtiyaç sahiplerinin bu gereksinimleri karşılayabilmesi için akustik tavanları hem ses emme hem de ses şiddeti azaltma ile ilgili mükemmel değerler sunmaktadır.

Sesin sağlıklı ve temiz bir şekilde yayınlanmasında yayın stüdyolarının akustiği, tercih edilen mikrofonun yapısı ve plasmanı, kullanılan referans hoparlörlerinin kalitesi, mikserlerin verimli kullanılması, ses proseslerinin doğru ayarlanması, tercih edilen kayıt tekniği, sesçinin bilgi ve tecrübesi gibi prodüksiyon aşamasında rol oynayan etkenler ses teknolojisinin birer parçasıdır.

Akustik düzenleme yapılırken akustik gürültü, ses yalıtımı, çınlama, yansıma gibi unsurların en doğru şekilde düzenlenmesi, kaynaktan sesin bozulmadan alınıp kayıt yapılmasına olanak sağlamaktadır. Akustik konusunda ilk dikkat edilmesi gereken husus, bir yayın stüdyosu oluşturulurken ses yalıtımının gerçekleştirilmiş olmasıdır. Stüdyo ses yalıtımı, istenmeyen dış seslerin kulağın duyma eşik seviyesi altına düşürülmesi işlemini kapsamaktadır.

Bu uygulamalar için akustik yalıtım süngerleri ve akustik kumaş kaplı paneller mevcuttur. Ürünlerimizin bulunduğu 

En İyi Ses Yalıtım Malzemesi

bondex süngerpan

En İyi Ses Yalıtım Malzemesi

En iyi ses yalıtım malzemesi tek bir malzeme olarak yoktur. Yani %100 olarak ses yalıtımı yapılması için en az 3 tip malzemenin bir araya gelmesi gerekmektedir. Bu malzemeler arasında agır epdm bariyerinde kesinlikle kullanılması gerekmektedir. Bu madde sesin geçişini engellemektedir. Diğer malzemeler bondex süngerpandır.

Bu madde duvarın iç kısmına uygulanarak üstü kapatılır. Bu şekilde %100 ses yalıtımı yapılabilmektedir. Fakat mekana göre çözümler değişmektedir. Genelde bu üç malzeme üst düzey ses yalıtımları için kullanılmaktadır. 

Devamını oku: En İyi Ses Yalıtım Malzemesi

Evde Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Evlerde ses yalıtımının nasıl yapılmasına ilişkin verilen en önemli bilgi bunun yalıtım malzemeleri olmadan çok zor bir iş olacağıdır. Toplumda ses yalıtımıyla alakalı farklı ve gerçek olmayan bilgiler dolaşmaktadır. Bu bilgilerin başında yumurta kutusunun ses yalıtımı yaptığı sanılmaktadır. Yumurta kutusu şekli ses yalıtımı sektöründe kullanıldığı doğru fakat malzemesi ses yalıtımı malzemesi olmadığı için herhangi bir etkisi olmamaktadır. Özel mühendisler tarafından belirlenen ve üretimi yapılan malzemeler ses yalıtımı için yapılmış malzemelerdir. Bu malzemelerle evleriniz de kendinizde uygulayarak ses yalıtımı yapabilirsiniz.

Evlerde ses yalıtımı yapmak için öncelikle ses şiddeti ve ne derece sesin kesilmesinin amaçlandığı önemlidir.Daha sonra kullanılacak ses yalıtımı malzemesi belirlenmektedir. Ardından ister profesyonel uygulama yapan firmamızdan yardım alın yada kendiniz uygulayın. İşte bu işlemler bu kadar kolay, siz sadece bizi arayarak hizmet yada malzeme talebinde bulunabilirsiniz.

Zemin ses yalıtımı için kullanılan malzeme farklı bir malzeme türüdür. Bunun için kauçuk tabanlı halı kullanılmaktadır. Fakat şikayetiniz komşunuzdan kaynaklanıyorsa kauçuk tabanlı halıyı onun daire zeminine sermeniz gerekmektedir. Duvarlardan kaynaklanıyorsa ister duvarın iç kısımlarına bondex denen sünger çeşidimizi, isterseniz duvar üstüne diğer sünger çeşitlerimizle yalıtım yapmaktakyız. 

Ses Yalıtım Malzemeleri Nelerdir?

Ses yalıtımı malzemeleri öncelikle uygulanacak alana ve ses siddetine göre ses yalıtım malzemeleri değişiklik göstermektedir. Süngerler kullanımlarında dahi farklılık göstermektedir. Fakat genel olarak aynı özelliklere sahiptirler. 

Akustik Ses Yalıtım Süngerleri farklı renk ve desenlerde üretilebilmektedir. Piramit Sünger, Yumurta Sünger, Labirent Sünger, Spesiyal Sünger ve Düz olmak üzere farklı çeşitleri vardır.

Akustik panellerde kullanılmaktadır. Ses yalıtımı malzemeleri yalnızca bu kadarla sınırlı değildir. Pek çok ses yalıtım malzemesi vardır fakat en etkili olanları bunlardır. Süngerler epdm bariyer sistemi ile kullanıldığında ses kesici özelliği en üst seviyeye ulaşır. Zemin için kullanılan sistemler çok farklıdır. Zeminde ses yalıtımı yapmak için zemin kauçuk levha kullanılmaktadır. 

Ses Yalıtım Süngeri

Sadece ses yalıtım alanında değil, hayatımızın neredeyse her alanında kullandığımız süngerler, farklı yapılarda ve formlarda; özel olarak akustik düzenlemeler için de kullanılır. Ses yalıtım işlemlerinin en önemli unsurlarından biri yine ses yalıtım süngerlerdir. Ses yalıtım süngerleri alanında üretimlerimizi kendi tesislerimizde gerçekleştirmekte akustik sünger türleri olan ; piramit sünger, yumurta sünger, kesik piramit sünger, bass trap süngerleri kendi bünyemizde üretmekteyiz. Ayrıca ses yalıtım alanında yoğunlukla kullanmakta olduğumuz ürün bondex süngerlerin üretimi de yine kendi tesislerimizde gerçekleştirilmektedir. 

Devamını oku: Ses Yalıtım Süngeri

Ses Yalıtımı Fiyatları Toptan Satış ve Uygulama

ses yalıtımıİnsan kulağında işitme duyusunu uyaran, titreşim yapan bir kaynağın hava basıncında oluşturduğu dalgalanmalarla meydana gelen ve titreşimin yayılma doğrultusunda boyuna dalgalanmalar ile yayıldığı fiziksel olaya “ses” denir. Ses dalgaları; farklı ortamlarda farklı hızlarda yayılır. Gaz ortamlarda sesin yayılma hızı; sıcaklık ve bağıl neme göre değişir. Sesin yayılma hızı; katı ortamlarda, gaz ortamdan daha fazladır.

Özellikle kentleşmenin plansız yürüdüğü bölgelerde, gürültü insan sağlığına ve konforuna zarar veren etkenler arasındadır. Çevredeki bir fabrikanın çıkardığı rahatsız edici sesler, havaalanı çevresindeki yerleşim bölgesinde duyulan şiddetli gürültü, satıcı sesleri, trafik sesleri, komşudan gelen konuşmalar insanlar tarafından farklı dozlarda gürültü olarak algılanarak, rahatsız edici olabilir.

Araştırmalar, sürekli 55 dB mertebelerindeki gürültünün, sinirlilik, saldırganlık ve uyku düzensizlikleri yarattığını göstermektedir. Uzun süreler yüksek gürültü düzeyi ile karşı karşıya kalındığında beyin adrenalin salgılayarak, vücut “savaşma” konumuna geçmekte ve sonuçta psikolojik sorunlar ve hipertansiyon gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilmektedir. Üstelik gürültü sonucu oluşan işitme kayıplarının ilaçla veya cerrahi bir müdahale ile tedavisi bulunmamaktadır.

Bu rahatsız edici seslerin engellenmesi için yapılan çalışmalara ses yalıtımı denmektedir. Sesin kaynağına yapılacak iyi bir yalıtım ile bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz.

Ses Yalıtımı Fiyatları

Yalıtımın fiyatlandırması kullanılan malzeme ve işçiliğe göre değişim göstermektedir. Kullanılacak en kalın malzeme ve yoğun ürün size yüksek derecede ses yalıtımı sağlayacaktır. Bunun yanında malzemelerin uygulamasındaki işçilik ayrı olarak fiyatlandırılır. Ses yalıtımı fiyatlarında size uygun çözümlerden yararlanmak için bir telefon kadar uzağınızdayız.

Ses Yalıtımı İle İlgili Bilgiler | Ses Yalıtım Terimleri

Ses Yalıtımı İle İlgili Bilgiler | Ses Yalıtım Terimleri

Ses yalıtımı nasıl yapılır ? şikayetleriniz doğrultusunda size özel keşif ve çözümler ile sonuçlandırılır.

ses yalıtımı nasıl yapılırSesin kaynağında azaltılması veya önlenmesi için, örneğin;

  • Sesin kaynağının ses iletimin azaltan bir muhafaza içine alınması
  • Titreşimi önleyecek şekilde yerleştirme
  • Sese yol açan parçalarda (bilya ve zincirler gibi) yapısal değişiklikler
  • Sese yol açan eski makinaların, daha az gürültü çıkaran yeni makinalarla değiştirilmesi

Ses yalıtımını sağlayan materyallerin kullanılması, örneğin;

  • Sesten koruma için duvarlar
  • Titreşim azaltımları
  • Tavan ve duvar kaplamaları
  • Ses geçirmeyen hücreler yapılması

Pasif gürültü koruması

  • Gürültüye maruz kalanların bulundukları yerlere ses geçirmeyen pencereler takılması
  • Gürültü önleyici duvarlar yapılması
  • Gürültüye maruz kalan insanlara kulaklık verilmesi

İşletmede altyapı ve organizasyonun değiştirilmesi

Mutlak surette gerekli olan ve önlenemeyen gürültü çıkaran çalışmaların dinlenme sürelerinin (öğle arası, sabah ve akşam saatleri) dışına çıkarılması Gürültü çıkaran iş safhaları arasında daha sık dinlenme sürelerinin konulması.

Sesin yoğunluğu, belli bir alan baz alınarak ölçülür. İnsan kulağı belli bir seviyeden sonraki sesleri duyabilir, Ancak sesin seviyesi duyulabilecek en düşük seviyenin trilyonlarca katına kadar ulaşılabilir. Böyle çok büyük rakamlarla karşılaşmamak için akustikte sesin seviyesini belirtmek için birim olarak desibel (dB) kabul edilmiştir. desibel skalası logaritmiktir. Böylece duyulabilen ses seviyesini 1 kabul edip, acı verici olarak kabul edilen ve bunun 10 trilyon katına kadar olan sesleri 1 dB ile 130 dB arasında ifade etmek mümkün olmuştur.

Ses, kaynağa bağlı küresel yüzeyler halinde hava içinde yayılır. Bu yayılan enerjinin bir bölümü kapalı mekanlarda karşısına çıkan engelden yansır, bir kısmı geçer, bir kısmı da yutulur. Ses yutma katsayısı, yutulan ses enerjisinin yüzeye gelen ses enerjisine oranıdır. Bu değer 0 ile 1 arasında değişir. Bir yüzeyin alanıyla o yüzeyin ses yutma katsayısının çarpımıyla elde edilen değere, o yüzeyin ses yutumu denir; birimi sabine?dir. Yüzeyin ses yutma katsayısı (a) alfa ile simgelenir. Örneğin bir yüzey gelen sesin % 60'ını yansıtıyorsa, o yüzeyin yutma çarpanı 0.40'dır.

Eğitim yapıları ile ilgili akustik düzenleme ve gürültü yalıtımı açısından daha yapılabilecek çok şey var. Bizim yönetmeliklerimizde tüm detayları bulabilmek (İngilizler'in BB93'ü gibi) mümkün değildir. Bir çok bilgiyi İngiliz, Amerikan ve Alman kaynaklarından bularak yapımızı doğru olarak planlayabiliriz. Bizim tip projelerimiz hala 1955-60'lardaki düzenlemeler. Ne yazık ki onun üzerine pek bir şey koyamamışız. Yönetmeliğimiz diyor ki "dersliklerde arka plan gürültüsü 35 dB olsun". Bir öğretim görevlisinin İzmit'te yaptığı ölçüm, dersliklerin içindeki gürültü düzeyinin 55-65 dB, teneffüslerde ise 85 dB olduğunu gösteriyor. Öğretmenlerimizin bağırmadan ders anlatabildiği, öğrencilerin gürültüden rahatsız olmadığı, akustik açıdan da anlatılanı en iyi şekilde anlayabileceği sınıflar umarız yakın bir gelecekte Milli Eğitim Bakanlığı'nın planları arasına girer.

Solo Akustik olarak ses yalıtımı uygulamalarımızda genellikle süngerpan,ahşapyünü kauçuk tabanlı ürünler kullanmaktayız. Detaylı bilgi için bizi arayınız.

Baffle: Genelde tavanlarda kullanılan dik olarak asılan ses soğurma üniteleridir. Mekanlarda yansıma süresini ve ses şiddetini azaltır.
Bariyer:Ses kaynağının yakınlarına engel olarak konulan, sesin önünü kesen, doğrudan gelen ses etkisini azaltan ses yalıtımı ürünleridir.
Bulut (cloud): Baffle ların tersine yatay olarak asılan akustik panellerdir.
Darbeli ses: Hava doğuşumlu olamayıp, iki sert objenin çarpmasıyla oluşur. Zeminden gelen ayak sesi, zemine düşen obje vb. örnektir.
Decibel ( dB ): Logaritmik oran olarak tanımlı ses şiddeti seviyesidir. Örnek olarak: nefes sesi 5 dB, ofis çalışma alanı sesi 50 dB, 100 mt uzakta kalkan jet uçağı sesi 130 dB dir
Frekans: Birim zamandaki titreşim sayısıdır. Akustik frekans Hertz (Hz) olarak kullanılır. Hertz bir saniyede olan itreşim sayısıdır.
Gürültü: Dinleyici tarafından engellenen, rahatsız edici, istenmeyen sestir. Gürültünün her zaman çok yüksek seviyede olması gerekmez.
Ses Basınç Seviyesi: Yüksek ses seviyesini tanımlar. Ses basınç seviyesi decibel ile tanımlanır ve ses seviye metresi ile ölçülür. İki kişinin konuşma sesi seviyesi ağırlıklı ortalama ile 50-55 seviyesindedir.
Ses iletim Kaybı: Bir bölmeye gelen ve bölmeden geçen ses kuvvetleri arasındaki farktır.
Hava Doğuşumlu Ses: Ses kaynağının havada (herhangi bir yere temas etmeden ) oluşması ve yayılmasıdır. Konuşma sesi buna örnek verilebilir.
Hertz (Hz): Ses frekans birimi. Bir saniyedeki titreşim sayısı.Ses yalıtım uygulamaları yapılmadan önce ölçüm yapılır.
Mimari Akustik: Yapısal mekanlarda ses iletim fonksiyonunun en iyi şekilde kontrol altına alınması için yapılan çalışmalardır.
Oktav Bandı: Geniş frekans alanlarına sahip enerji içeren ses, bant dediğimiz bölümlere ayrılmıştır. Bunlar genel olarak 10 oktav bantta tanımlanmıştır ve bölgelerine düşen merkez frekanslarla isimlendirilir. Bunlar ; 31.5,63,125,250,500,1000,2000,4000 Hz.
Resonans: Belli bir frekansta süreklilik.Ses yalıtım konusu.
Sabin: Malzemenin ses soğurma birimi. Akustik malzemenin sabin değeri, malzemenin soğurma katsayısı ve malzemenin miktarıyla tanımlanır.
Ses yalıtımı: Sesin etkisini yok etmek için özel malzemelerin yapılarda kullanılmasına ses yalıtım uygulamaları denmektedir.
Soğurma: Ses enerjisinin ısı enerjisine çevrilip yansıma enerjisinin azaltılmasıdır.Ses yalıtım terimleri.
Spectrum: Ses dalgasının frekans ve genlik bilgilerinin tanımıdır.
Titreşim yalıtımı: Tahrik edilen mekanik sistemlerin hareketlerini soğuran esnek desteklerin uygulaması.
Titreşim: Tanımlı referans noktası çevresinde salınım kuvvetidir.Titreşim genel olarak frekans,Hz,Dakikadaki çevrim, dakikadaki darbe gibi tanımlanabilir. Bu salınım hareketinin genliği (salınımın genişliği) kuvvetin büyüklüğünü gösterir.
Ultrasounds: 20,000 Hz den yüksek frekanstaki seslerdir. İnsan kulağını bu sesleri duymaz.
Yansıma: Sesin mekanlarda düz ve sert satıhlara çarparak tekrar duyulması yansımadır(reverbaration). Yansıma süresi (reverberation time, RT ) sesin ne kadar süre duyulabilir olduğunun saniye olarak değeridir.Ses yalıtımı uygulamaları bu yansımalar olduğu için yapılmaktadır.

Ses Yalıtımı Nedir ?

ses yalıtımı nedirÖncelikle ses nedir bunu açıklayalım, kulağın duya bileceği basit titreşimlerdir. İnsanların birbirleriyle iletişim kurmaları,duygu ve düşüncelerini aktarabilmeleri için konuşmaları gerekir. Konuşmanın temel öğesi sestir. Sesin oluşumu ve yayılması Ses, bir kaynaktan çıkar. Suda oluşan dalgalar gibi etrafa yayılır. Bizler de etrafa yayılan bu sesleri kulaklarımızla işitiriz.

Ses Yalıtımı istenmeyen rahatsızlık verici seslerin engellenmesi için yapılan uygulamalardır. Böylece ses yalıtımı nedir ? Sorusunun cevabını vermiş olduk. Şimdi ses yalıtımında kullanılan malzemelere ve yalıtımın yapılış biçimini anlatalım.

Öncelikle uygulama yapılacak mekandaki şikayetleriniz dinlendikten sonra canlı bir keşif yapılması gerekebilir. Burada teknik ekibimiz bir çözüm üretecektir. İstediğiniz oranda sesi kesebilecek malzemelerimiz stoklarımızda her zaman mevcuttur. Solo akustik güvencesi ile ses veya gürültü problemlerinizi bize bırakın biz çözelim.

 

  • İstanbul (Avrupa) | İstanbul (Anadolu) | Adana | Adıyaman | Afyon | Ağrı | Ankara | Amasya | Antalya | Ardahan | Artvin | Aydın | Balıkesir | Bartın | Bilecik | Bingöl | Bitlis | Bolu | Burdur | Bursa | Çanakkale | Çorum | Denizli | Diyarbakır | Düzce | Edirne | Elazığ | Erzincan | Erzurum | Eskişehir | Gaziantep | Giresun | Gümüşhane | Hakkari | Hatay | Iğdır | Isparta | İzmir | Kahramanmaraş | Karabük | Kars | Kastamonu | Kayseri | Kocaeli | Konya | Malatya | Manisa | Mersin | Muğla | Ordu | Rize | Sakarya | Samsun | Şanlıurfa | Sinop | Sivas | Şırnak | Tekirdağ | Trabzon | Tunceli | Uşak | Van | Yalova | Yozgat | Zonguldak
 
  • Almanya | Amerika | Arjantin | Avustralya | Avusturya | Azerbaycan | Baku | Belçika | Bulgaristan | Brezilya | Çin | Ermenistan | Filistin | Fransa | Gürcistan | Hindistan | Hollanda | Kıbrıs | İspanya | İsviçre | İrlanda | İngiltere | İran | İtalya | Mısır | Lefkoşa | Rusya | Romanya | Türkmenistan | Yunanistan